החורף אמנם איחר לבוא אבל הוא בהחלט הגיע והשייקים המרעננים והכריכים שאהבנו לאכול לארוחת בוקר בימים החמים יותר כבר פחות קורצים לנו כשבחוץ גשום והגוף רוצה להתחמם עם פחמימה טובה ומנחמת. אז אילו ארוחות בוקר בריאות וחמימות אפשר לאכול בחורף? הנה כמה הצעות.  

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. דייסת שיבולת שועל

לדייסת שיבולת שועל יש מוניטין מפוקפק, אבל מדובר בפייק ניוז. דייסת שיבולת שועל היא כנראה ארוחת הבוקר הכי מנחמת והכי בריאה שאתם יכולים לאכול בחורף. שיבולת שועל היא פחמימה מורכבת סופר בריאה שתורמת רבות למערכת העיכול. נוסף לכך, היא תספק לכם תחושת שובע לאורך זמן, בין היתר כי היא לא מקפיצה את רמת הסוכר בדם. מה שאומר שגם אם אתם עושים דיאטה, כל עוד אתם צורכים כמות מתונה (כ-3 כפות) של שיבולת שועל (בכל זאת, פחמימה), תיהנו מארוחת בוקר בריאה, משביעה ומעולה לשמירה על המשקל. מה שטוב בדייסת שיבולת שועל זה שהיא מגוונת; אפשר לאכול אותה עם פירות, קינמון, דבש, אגוזים וכל תוספת בריאה.

דייסת שיבולת שועל
מחמם, מזין ומשביע | צילום: virtu studio, shutterstock

2. פרפה יוגורט, שוקולד ואגוזים

ארוחת בוקר או קינוח בריא בלי תחושות אשמה. השתמשו ביוגורט דל שומן או ביוגורט יווני, הוסיפו מעט אבקת קקאו, דבש או סילאן או מייפל ואגוזים ולבסוף הוסיפו פרי כמו בננה או פטל. אבקת קקאו עשירה בנוגדי חמצון ויחד עם היוגורט והפירות מדובר בארוחת בוקר משביעה ועשירה בוויטמינים ובמינרלים.

3. קינואה מתוקה

רובנו רגילים לצרוך קינואה בסלט או לצד תבשילים, אז אנחנו נבין אם קערת קינואה מתוקה נשמעת לכם כמו רעיון הזוי, אבל לנועזים שביניכם, זו יכולה להיות אופציה מעולה לארוחת בוקר. אתם יכולים לבשל את הקינואה בחלב שקדים או בחלב קוקוס. אתם יכולים להוסיף דבש/סילאן וחופן אגוזי מלך – והנה קערה חמימה, בריאה ומתוקה לארוחת הבוקר. קינואה עשירה בסיבים תזונתיים, היא מכילה את תשע חומצות האמינו החיוניות לנו והיא מקור מעולה לחלבון וברזל. ןמה שטוב בקינואה זה שהיא סופגת היטב טעמים לכן אתם יכולים לגמרי לזרום עם הדמיון שלכם ולהכין אותה בשלל דרכים וטעמים.

קערת קינואה מתוקה
אפשר גם לאכול אחרת קינואה | צילום: Brent Hofacker, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שאדל עשתה כדי לרדת במשקל
>> זהירות: המאכלים האלה יכולים לפגוע בעצמות
>> זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תפסיקו לשתות קפה

4. פודינג צ'יה + פרי

אם הדיבור על נפלאות זרעי הצ'יה טרם הגיע לאזורכם, הגיע הזמן להתעדכן. זרעי הצ'יה נחשבים לסופר פוד של ממש, בעיקר כיוון שיש להם ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך. הם מלאים בסיבים תזונתיים, חלבון, אומגה 3 וויטמינים מקבוצת B. ולא פחות חשוב: כמו שאר הפחמימות המורכבות ברשימה, הם תורמים לתחושת שובע לאורך זמן, מה שיכול לעזור למי ששומר על המשקל.

פודינג צ'יה
פודינג צ'יה ניסיתם? | צילום: JRP Studio, shutterstock

את הפודינג צ'יה כדאי להכין בערב שלפני, כי עליו להישאר במקרר בין 3 ל-6 שעות. קחו כוס של איזה חלב שאתם רוצים והכניסו לתוכה רבע כוס זרעי צ'יה. ערבבו היטב, כך שלא ייווצרו גושים והכניסו למקרר במשך הלילה. בבוקר תוכלו להוסיף פרי, כמו תפוח, רימון, קיווי או כל פרי שאתם אוהבים והוסיפו ממתיק אם בא לכם (דבש, סילאן וכו').

5. גרנולה עם חלב שקדים (אבל גם חלב אחר יתאים)

אם אתם רוצים ארוחה שתכיל שומן בריא, אומגה 3 והמון חלבון – נסו ללכת על גרנולה (עדיף כמה שיותר טבעית ושלא מכילה תוספת סוכר) עם חלב שקדים, חלב רגיל או כל חלב שאתם מעדיפים. אתם גם יכולים לנסות להכין את הגרנולה בבית – שזו הדרך הטובה ביותר לוודא שהגרנולה שלכם הכי טבעית שיש.