LIVING
מגזין סוף השבוע

נמאס לכם מבתים בשחור לבן? הווילה הזאת תעיף אתכם

מזמן לא ראינו בית כל כך שמח: החלונות הגדולים, הנוף הירוק, הגינה הגדולה ובעיקר הצבעים העזים שממלאים כל פינה, מדלת הכניסה ועד חדרי הרחצה

מאיר גל (דיגי) | עדי גל שמעוני | living | פורסם 17/10/19 15:00 
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 10
צילום: עמית גושר

בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 15
צילום: עמית גושר

הדיירים: בני זוג בתחילת שנות ה-40 לחייהם, שניהם הייטקיסטים, ושלושת ילדיהם (מגיל גן ועד בית ספר יסודי).

הבית: הבית נבנה במושב במרכז הארץ, 20 דקות מתל אביב. המגרש, ששטחו 500 מ"ר, פונה לשטחים חקלאיים. הבית בנוי במפלס אחד ושטחו 200 מ"ר.

החזון: בעלי הבית רצו בית במפלס אחד, ושיישאר שטח לגינה גדולה. הם ביקשו גג רעפים וסגנון כפרי עם טוויסט צבעוני.

משך התהליך: התכנון נמשך כשנה והבנייה כשנה נוספת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

שביל מרוצף אבנים מוביל אל הבית, המתאפיין בחלונות רבים עם פרופיל ברזל שחור. דלת הכניסה עשויה ברזל ורוד – רמז לצבעים הרבים בבית. הדלת נפתחת למבואה קטנה ובה תלויה מראה עגולה. כבר מהכניסה אפשר לראות את הנוף הירוק הנשקף מבעד לקיר הזכוכית שבקצה הסלון, ואת החלל הציבורי ומעליו קורות הגג העשויות עץ. משמאל לכניסה נמצא קיר לבנים נמוך ומעבר לו המטבח הצבעוני. המטבח בנוי בצורת רי"ש עם ארונות נמוכים בצבע אפור וארונות גבוהים כחולים. בנוסף יש דלפק כחול עם ארונות ומקומות ישיבה. ליד הדלפק יש ארבעה כיסאות גבוהים עם מסגרת צהובה. ליד המטבח יש שולחן אוכל מעץ ולידה כיסאות וספסל.

בהמשך נמצא הסלון המרוהט בריהוט אקלקטי – ספה מרופדת בבד ירוק ושתי כורסאות מרופדות בבד ורוד. על הרצפה פרוש שטיח צבעוני. ליד הקיר ניצבת ספרייה גבוהה עשויה עץ וברזל ובה ספרים, חפצי אמנות ועציצים. בקצה הסלון יש קיר זכוכית ובו דלת המובילה לחצר. בחוץ יש מרפסת מקורה ובה שולחן אוכל מעץ צבוע בכחול, ערסלים ופופים. על הדשא ניצב בית עץ.

 

בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 35
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 36
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 2
צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 14
צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 22
שירותי האורחים|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 17
מבט מהמטבח לכניסה|צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 15
מבט מהכניסה לסלון|צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 16
המטבח|צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 8
שולחן האוכל|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 18
ספרייה גדולה בסלון|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 9
סלון אקלקטי|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 38
מרפסת מקורה עם שולחן אוכל |צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 5
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 6
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 7
צילום: עמית גושר

במדור הקודם: צפון הארץ: שתי וילות בנחלה למשפחה אחת גדולה

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

קיר הטלוויזיה בסלון הוא קיר לבנים שאינו מגיע עד התקרה. מעבר לו נמצאת פינת משפחה ובה קיר צבוע בפסים צהובים ופינת ישיבה צבעונית. על הקיר תלויים ציורים שונים, חלקם ציורים שציירו הילדים. בהמשך נמצאים שלושת חדרי הילדים. בשלב זה הילדים ישנים ביחד, בחדר שבו יש מיטה משותפת שבנה אביהם. קיר החדר מחופה בטפט צבעוני. שני החדרים האחרים משמשים כחדר משחקים וכחדר עבודה ושיעורי בית.

בחדר ההורים קיר אחד – ליד ראש המיטה – צבוע בפסים מאונכים בצבע תכלת. הקיר שמולו צבוע בפסים מאוזנים בצבע כתום ולידו ניצבת שידת איפור. בחדר יש ארון קיר גדול ושלושה חלונות המאפשרים לצפות מהמיטה לשדות. חדר הרחצה הצמוד מרוצף באריחים עם דוגמת מעויינים וארון הכיור צבוע בוורוד עז. גם חדרי הרחצה הנוספים צבעוניים במיוחד. בשירותי האורחים, הנמצאים מימין לדלת הכניסה לבית, הקירות צבועים חציים בוורוד, הרצפה מחופה באריחים עם דוגמת מעויינים וארון הכיור צהוב. חדר הרחצה של הילדים, שבו נמצאים גם מכונת הכביסה והמייבש, מרוצף באריחים בדוגמה גיאומטרית בגוני כחול. הקירות צבועים בחציים בצהוב וארון הכיור כתום.

להלבשת החלל נבחר המעצב גילי אונגר שהיה אמון בין היתר על פריטי הנגרות לבית,  עיצוב המטבח, בחירת הצבעים, הטקסטיל,גופי  התאורה, הריהוט, חדרי הרחצה והריצוף.

בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 19
קיר חלקי מפריד בין הסלון לפינת המשפחה|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 21
פינת המשפחה|צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 20
מבט מפינת המשפחה לשולחן האוכל|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 24
חדר השינה המשותף של הילדים|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 23
חדר המשחקים|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 30
לצפות בנוף מהמיטה. חדר ההורים|צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 31
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 28
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 27
צילום: עמית גושר
בית במושב, ג, עיצוב גל אדריכלים - 29
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 26
חדר הרחצה של הילדים|צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 25
צילום: עמית גושר
בית במושב, עיצוב גל אדריכלים - 33
החזית האחורית של הבית|צילום: עמית גושר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

פריט אהוב: המיטה הענקית והמיוחדת של הילדים שבעל הבית עיצב והכין בעצמו בהתאם למידות החדר. זה פריט עם המון אופי ומתובל באהבה.

דבר המעצבים: נהנינו מאוד מתכנון ועיצוב הבית, מהעבודה המשותפת ומהאמון שנתנו בנו הדיירים. זה כיף ומאתגר לעבוד עם אנשים שאוהבים ומאמינים בעיצוב, אכפת להם ממראה הבית והם מוכנים להשקיע. בעל הבית מתעניין באמנות ונגרות והוא ייצר בעצמו כמה מהרהיטים כמו הפרגולה והמיטה המשותפת של הילדים. מכיוון שזה בית חדש, האילוץ המרכזי היה גודל המגרש וזכויות הבנייה, כדי לממש את חלום בעלי הבית ליצור בית המחובר לנוף, פונקציונלי ועם מעוף ויצירתיות.

תכנון ןעיצוב: מאיר גל (דיגי) ועדי גל שמעוני – גל אדריכלים

עיצוב והלבשת הבית: המעצב ומלביש הבתים גילי אונגר

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן