LIVING
LIVING

שוהם: שיפוץ וילה בת 30

הבית בן שתי הקומות עומד על מגרש של חצי דונם, ולכן חלק גדול מהתקציב הוקדש לחידוש התשתיות הישנות. למרות זאת גם העיצוב עבר מהפך, והבית התמלא אור בזכות שבירת קירות, פרקט עץ ומטבח כפרי

מערכת living | living | פורסם 16/10/19 10:00 
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 4
הבית רוצף בפרקט עץ אלון מעושן|צילום: אלעד גונן

בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 6
מטבח בסגנון כפרי|צילום: אלעד גונן

בני הזוג ושלושת ילדיהם (14, 11 ושנתיים) עברו לבית שנבנה בשוהם לפני 30 שנה על ידי אדריכל לא ידוע. שטחו של הבית 200 מ"ר והוא כולל שתי קומות. הוא עומד על מגרש של חצי דונם ומעולם לא שופץ. הוא היה מוזנח וצפוף עם ריהוט כבד ומטבח קטן. בני הזוג רצו להגדיל את החלל הציבורי ואת חדר השינה, ופנו למעצבת הפנים סיון יצחקי. "במהלך השיפוץ שברנו לא מעט קירות כדי להגדיל את החלל הציבורי ובעיקר את המטבח. שני חדרים אוחדו והפכו לחדר הורים רחב ידיים. מערכות החשמל האינסטלציה והמיזוג הוחלפו וגם האלומיניום", מספרת יצחקי. "מכיוון ששטח הבית גדול מאוד, לא מעט מהתקציב הוקדש לחידוש התשתיות הישנות". השיפוץ נמשך שלושה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בכניסה לבית יש מבואה גדולה ובה קיר לבנים ולידו קמין. "הקמין נשאר מהדיירים הקודמים ועמד באזור החדרים", מספרת יצחקי. "הוא פורק והותקן מחדש בחלל הציבורי. זה הדבר הראשון שרואים כשנכנסים והוא מוסיף המון חמימות לחלל". הבית רוצף בפרקט עץ אלון מעושן. החלל הציבורי כולל את המטבח והסלון. המטבח בנוי בצורת רי"ש עם אי גדול וסביבו שישה מקומות ישיבה. הוא עוצב בסגנון כפרי בגוני לבן. משטח העבודה עשוי מלמינם בגוונים ומשטח האי הוא אלון מעושן. הסלון מעוצב בגוני אפור וגוני פסטל מעושנים עם ספרייה שעוצבה במיוחד. מהסלון יש דלת זכוכית המובילה לגינה גדולה ובה ריהוט גן לאירוח וגם פינת אוכל.

בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 12
הקמין הוצב בכניסה לבית|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 5
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 7
משטח האי הוא אלון מעושן|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 8
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 3
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 1
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 2
הספרייה נבנתה במיוחד|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 10
יחידת ההורים|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 9
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 11
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, ג, עיצוב סיון יצחקי - 13
חדר הרחצה של ההורים|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, ג, עיצוב סיון יצחקי - 16
צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 18
גם גרם המדרגות חופה בפרקט|צילום: אלעד גונן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בצדה השני של המבואה יש פינת משפחה קטנה וחדר ההורים שנוצר מחיבור שני חדרים. הקיר הראשי צבוע בגוני טורקיז. לצד חלל השינה יש חדר ארונות ובו ארון קיר ומולו שידה ארוכה הממשיכה לשולחן איפור. חדר הרחצה הצמוד מחופה באריחים דמויי בטון ויש בו ארון בסגנון שידת בית מרקחת מעץ אלון. גם גרם המדרגות חופה בפרקט עץ אלון מעושן והמעקה הוחלף. בקומה העליונה יש פינת עבודה ושלושת חדרי השינה של הילדים. הרצפה בחדר הרחצה של הילדים מחופה באריחים מצוירים בגוני אפור.

עיצוב: סיון יצחקי עיצוב פנים

נגרות: שחר סלע נגרים

קבלן: מאיר שרף

בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 17
פינת עבודה בקומה העליונה|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 15
חדרו של אחד הילדים|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי - 14
חדר הרחצה של הילדים|צילום: אלעד גונן
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי, לפני שיפוץ - 2
החלל הציבורי לפני השיפוץ|צילום: סיון יצחקי
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי, לפני שיפוץ - 1
הסלון לפני השיפוץ|צילום: סיון יצחקי
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי, לפני שיפוץ - 3
לפני השיפוץ|צילום: סיון יצחקי
בית בשוהם, עיצוב סיון יצחקי, לפני שיפוץ - 4
גרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: סיון יצחקי
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ 

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן